Potrivit ESG Today, noul sistem îl va înlocui pe cel existent, care folosește gaz natural în procesul de producție a 700 de milioane de halbe de bere pe an. Astfel, pompele electrice de căldură vor controla cantitatea de căldură folosită pentru producția de bere. O parte din căldura folosită în proces va fi recuperată și reîntrebuințată pentru alte procese din unitatea de producție, scopul final fiind acela de reducere a amprentei de carbon pe care o are berăria.

Oficialii Heineken au declarat că modernizarea va dura până în 2024 și va ajuta la reducerea a 45% din cantitatea de gaz folosit. Obiectivul final al companiei olandeze producătoare de bere este să aibă o amprentă de carbon net-zero în producție până în 2030, respectiv un lanț valoric complet sustenabil până în 2045, „de la bobul de orz și până la bar.”

Chelsey Wroe, șefa departamentului de sustenabilitate, Heineken UK, a declarat că „trebuie să acționăm acum pentru a ne atinge obiectivele de mediu pentru anul 2030. Pompele de căldură reprezintă o tehnologie cheie în călătoria noastră pentru decarbonizarea berăriilor și ne vor permite să creăm un proces circular pentru căldura în exces creată în procesul de producție.”