Potrivit ESG Today, Canada vrea să aibă o rețea publică de electrificare fără emisii până în 2035, potrivit declarațiilor premierului Justin Trudeau la COP26. De asemenea, anul acesta, Canada și SUA vor prezenta reglementări pentru suplimentarea surselor regenerabile, iar președintele SUA, Joe Biden, a prezentat deja o serie de propuneri în acest sens. Una dintre ele se referă la controalele de emisii de carbon ce ar putea fi implementate la nivelul unităților de producție energetică ce funcționează pe combustibili fosili.

Revenind la planurile Canadei, dacă reglementările vor deveni lege, oficialii țării estimează că economiile în materie de emisii de carbon se pot ridica la 340 de milioane de tone.

Ministrul canadian al Mediului și Schimbărilor Climatice, Steven Guilbeault, a declarat că „o rețea energetică fără emisii va servi drept fundație pentru acțiuni climatice la nivelul întregii economii, cum ar fi să ajute țara să tranziționeze către un sistem de transport și de încălzire complet electrice, dar și pentru dezvoltarea industriilor curate. Beneficiile, cum ar fi locurile de muncă de viitor și aerul curat pentru comunități, sunt enorme.”

Energia produsă cu ajutorul combustibililor fosili ar putea fi în continuare permisă la câțiva ani după anul 2035, cu condiția ca emisiile să nu depășească 30 de tone per GWh. În acest sens, tehnologia pentru captarea carbonului ar putea juca un rol foarte important.