Euronews.green scrie că Sun-Ways a început să instaleze recent acest tip de panouri solare în Elveția, iar acesta ar putea fi un mod inovator de a găsi noi locuri pentru sursa de energie solară.

Panourile solare plutitoare sunt un alt mod ingenios de a exploata energia solară, iar astfel putem preveni și evaporarea apei, spun experții.

Ce este interesant la instalațiile fotovoltaice feroviare este că sistemul patentat de companie este detașabil, un lucru esențial pentru un astfel de mediu, întrucât șinele au nevoie ocazional de reparații.

În loc să alimenteze trenurile, panourile vor furniza energie pentru gospodăriile din zonă, o soluție mai puțin complicată.

Într-o zi, Sun-Ways speră ca panourile sale să poată acoperi întreaga rețea de căi ferate a țării, cu excepția tunelurilor, desigur. Asta înseamnă că aproximativ 5.300 de kilometri de șine ar putea fi transformați în puncte de producție energetică, care ar putea furniza un TWh de energie pe an, potrivit estimărilor companiei.

Dacă această idee se va dovedi cu adevărat utilă, oficialii companiei ar putea extinde sistemele și în alte state, cum ar fi Germania sau Italia.

Fondatorul companiei, Baptiste Danichert, a declarat că „sunt peste un milion de kilometri de căi ferate în lume. Credem că 50% din acest număr ar putea fi echipat cu sistemul nostru.”

Experții de la Sun-Ways susțin că instalațiile solare ale firmei sunt mai rezistente decât cele tradiționale, iar în plus, ele pot fi acoperite cu suprafețe anti-reflective care să nu îi obosească pe conductorii de tren.

Sursă foto: Sun-Ways