Potrivit ESG Today, startup-ul Monta, fondat în Danemarca în 2020 este o companie care furnizează o platformă software integrată care ar putea îmbunătăți procesul de instalare, utilizare și management al stațiilor de încărcare pentru business-uri.

Două dintre soluțiile oferite în acest moment de Monta în Europa sunt urmărirea energiei utilizate pentru încărcarea vehiculelor și direcționarea șoferilor către cel mai apropait punct de încărcare, la nevoie. În același timp, pentru producători, startup-ul permite evaluarea punctelor de încărcare și ajută la grăbirea mentenanței, dacă aceasta este necesară, întrucât șoferii de mașini pe baterii din Europa utilizează în prezent 600.000 de puncte de încărcare.

Oficialii Monta au raportat o creștere a veniturilor de 600% și o dublare a numărului de angajați, ca urmare a deschiderii de noi spații de lucru în Paris și Barcelona. Siemens, EGG și Uno-X se numără printre partenerii care vor folosi serviciile furnizate de dezvoltatorul danez de soluții software.

În ultimii trei ani, Monta a ridicat 130 de milioane de euro în investiții, inclusiv cea mai recentă rundă Series B, iar executivii spun că fondurile vor fi folosite pentru dublarea numărului de angajați, dar și pentru extinderea eforturilor de cercetare și dezvoltare și extinderea rețelei de parteneri.

Casper Rasmussen, CEO-ul și fondatorul Monta, a declarat că „mașinile electrice și rețeaua de încărcare sunt două puncte esențiale ale tranziției din transport la nivel global, iar platforma software pe care Monta o oferă este coloana care permite această tranziție, atât la nivel de mobilitate, cât și de rețea energetică. Ceea ce ne diferențiază de alți actori este faptul că ne ocupăm de întreg lanțul valoric de pe piață - de la rețea și până la hardware, business și șoferi - cu o soluție care simplifică operațiunile de încărcare a unei mașini pe baterii, reducând falia dintre operatori și utilizatori.”

Energize Capital și GreenPoint Partners sunt principalii investitori care au condus runda de finanțare Series B în valoare de 80 de milioane de euro.