Christina Verchere, CEO OMV Petrom, a declarat că "intensitatea emisiilor de dioxid de carbon ale operațiunilor noastre a scăzut anul trecut cu aproximativ 11% față de nivelul din 2019. Avem în vedere o reducere de 30% a emisiilor până în anul 2030 față de 2019. În plus, am redus intensitatea emisiilor de metan cu 70% față de nivelul din 2019, progresând astfel către obiectivul nostru de mai puțin de 0,2% până în 2030.”

„Am investit în jur de 40 de milioane de euro în proiecte de dezvoltare pe termen lung a comunităților în care ne desfășurăm activitatea, pentru un milion de beneficiari direcți”, a adăugat aceasta.

Cadrul de sustenabilitate al OMV Petrom este construit în jurul a trei piloni: mediu, societate și bună guvernanță, cu un angajament clar de a desfășura operațiuni responsabile, de a stimula oamenii și comunitățile și de a impulsiona inovarea și digitalizarea.

Tranziția către un model de afaceri cu emisii scăzute de dioxid de carbon

În 2022, compania a inițiat și a dezvoltat proiecte care susțin obiectivul general al Strategiei 2030 a acesteia de a furniza energie mai curată, într-o manieră durabilă.

Compania a intrat într-un parteneriat cu Complexul Energetic Oltenia pentru construirea a patru parcuri fotovoltaice cu o capacitate totală de aproximativ 450 MW, cu investiții de peste 400 de milioane de euro. Prin punerea în funcțiune a celor patru parcuri, capacitatea instalată de energie solară a României va crește cu circa 30%.

Petrobrazi este prima rafinărie certificată din România care produce combustibil durabil pentru aviație (SAF). Volumele de SAF produse la Rafinăria Petrobrazi pot contribui la reducerea emisiilor de CO2 generate de zborurile comerciale cu aproximativ 70%, comparativ cu combustibilul convențional.

Citește aici raportul complet de sustenabilitate pentru anul 2022 lansat de OMV Petrom.

În domeniul mobilității durabile, până la sfârșitul anului 2022 au fost instalate peste 100 de puncte de încărcare pentru vehiculele electrice, pentru a contribui la decarbonarea transportului rutier.

Pentru a decarbona consumul intern de energie, compania a continuat instalarea de panouri fotovoltaice în stațiile de alimentare, ajungând la 150 de unități la sfârșitul anului 2022. OMV Petrom intenționează să aibă panouri fotovoltaice instalate în aproximativ 50% din rețeaua noastră de stații de alimentare până în 2025. Cantitatea de energie electrică produsă de aceste panouri fotovoltaice acoperă până la 25% din consumul unei stații de alimentare.

OMV Petrom se străduiește să asigure un mediu sănătos, sigur și orientat spre dezvoltare pentru angajați și comunități, generând în același timp un impact economic pozitiv în România.

Dezvoltarea competențelor și cursurile sunt esențiale pentru a sprijini oamenii în atingerea potențialului lor: în 2022, angajații OMV Petrom au beneficiat de peste 200.000 de ore de formare. Au fost lansate sau au continuat să fie implementate noi programe cu scopul de a promova o cultură diversă, incluzivă și nediscriminatorie.

Peste 1.800 de voluntari OMV Petrom au participat la activități de implicare socială sponsorizate de OMV Petrom. Mai mult, compania a lansat Fundația OMV Petrom pentru a consolida contribuția companiei la proiectele sociale.

Sustainalytics, o agenție independentă de cercetare, rating și analiză ESG, a inclus OMV Petrom în top 5% din industria producătorilor de petrol și gaze, în timp ce EcoVadis, o altă agenție de rating de sustenabilitate, a acordat OMV Petrom statutul de Furnizor de Argint.