Conform Reuters, Biden a declarat în timpul întâlnirii că „efortul comun al tuturor țărilor face posibilă în continuare atingerea țintei de 1.5 grade Celsius.”

Țările care au participat la discuții sunt responsabile pentru aproximativ 80% din emisiile de carbon ale planetei, susțin oficialii Casei Albe. SUA va contribui la fondul climatic cu un miliard de dolari, care vor fi folosiți pentru proiecte cu energie regenerabilă, dar și pentru creșterea rezilienței în fața fenomenelor cauzate de schimbările climatice.

Biden a adăugat că „în calitate de mari economii și mari poluatori, trebuie să luăm atitudine și să sprijinim aceste economii.”

Președintele Americii urmărește obținerea unui fond de 500 de milioane de dolari în următorii cinci ani pentru a ajuta la protejarea regiunii Amazonului împotriva defrișărilor.

Obiectivul mai mare al lui Joe Biden în ce privește limitarea emisiilor de carbon ale Statelor Unite este acela de reducere al emisiilor de carbon cu 50-52% până în 2030 comparativ cu anul 2005.

În același timp, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat un efort al UE pentru stabilirea unor noi ținte globale în ce privește eficiența energetică și producția de energie din surse nepoluante.

Ea a adăugat că „aceste ținte vor completa alte obiective, cum ar fi încetarea utilizării combustibililor fosili și obiectivele ambițioase pentru vehicule și nave fără emisii de carbon.”