Conform ESG Today, lansată inițial în anul 2017 sub numele de Goldman Sachs Renewable Power LLC, MN8 a fost rebranduită și separată într-o nouă companie în anul 2022. MN8 oferă soluții de energie regenerabilă către clienții corporativi pentru a-i ajuta pe aceștia să își atingă obiectivele energetice de sustenabilitate, cum ar fi decarbonizarea sau aprovizionarea cu energie curată. Compania are un parc solar în 28 de state americane format din 875 de panouri și cu o putere totală de producție de 3.2 GW.

Investiția include o finanțare de 200 de milioane de dolari din partea Mercuria Energy, dar și fonduri în valoare de 125 de milioane de dolari de la Ridgewood Infrastructure.

Jon Yoder, președinte și CEO al MN8, a declarat că „acordul nostru recent cu Mercuria și Ridgewood ne oferă sprijinul financiar necesar pentru a ne putea crește compania, dar și pentru a dezvolta noi soluții inovatoare, pentru a putea livra mai multă valoare acționarilor noștri.”

Ca parte a investiției, MN8 și Mercuria au anunțat o nouă colaborare strategică, axată pe identificarea potențialelor oportunități comerciale de a dezvolta sisteme energetice accesibile, sustenabile și fiabile.