Electrive scrie că noul camion, numit EV Star REEFERX, poate fi folosit pentru mai multe scenarii, mulțumită construcției sale ușoare, însă transportul de marfă nu a fost neglijat, astfel că greutatea maximă pe care el o poate transporta însumează 2.5 tone.

Autonomia este de aproximativ 240 de kilometri, însă nu au fost specificate date legate de capacitatea sau chimia bateriei și nici despre vitezele de încărcare. Dat fiind faptul că acest camion este destinat transportului de mărfuri de capacitate medie, încărcarea la curent continuu ar trebui să fie inclusă, pentru alimentări mai rapide în pauze sau în sesiunile de încărcat-descărcat marfă.

Brendan Riley, președintele GreenPower, a declarat că „EV Star REEFERX oferă clienților un vehicul comercial ușor, electric și foarte versatil, cu o capacitate mare de transport. Prin această ofertă, putem oferi operatorilor de flote o alternativă viabilă prin care să transporte bunuri congelate pe rute obișnuite.”

Unul dintre aspectele cheie ale acestui camion este refrigerarea pe mai multe zone, care le permite companiilor să transporte bunuri în diverse medii de temperatură. Astfel, fructele și legumele, de exemplu, pot fi transportate la temperaturi mai scăzute, în vreme ce snacks-urile, la temperaturi mai ridicate.

În plus, bateria a fost proiectată pentru a îmbunătăți capacitatea de transport, dar și pentru a oferi un centru de greutate mai redus, care ajută la manevrabilitate și stabilitate.