Potrivit ESG Today, IBM Impact stabilește trei puncte cheie pentru activitatea ESG a companiei americane, iar aceștia sunt Impactul asupra Mediului, Impactul Echitabil și Impactul Etic.

În ce privește mediul înconjurător, IBM va păstra neatinse resursele naturale, pentru a reduce poluarea și riscurile climatice.

În același timp, IBM dorește să ajungă la zero emisii până în 2030, să prevină acumularea în gropile de gunoi sau incinerarea a 90% dintre deșeurile care nu prezintă un risc pentru sănătate până în 2025 și să inițieze 100 de proiecte de cercetare pentru beneficii ale mediului până în 2025.

Pentru Impactul Echitabil, IBM plănuiește să extindă diversitatea și includerea angajaților, iar în același timp să demareze proiecte de inițiativă a forței de muncă pentru dezvoltarea comunității și să responsabilizeze, în același timp, lanțul de aprovizionare.

Pentru a putea face aceste lucruri, IBM va califica 30 de milioane de oameni din lume până în 2030, va vrea să înregistreze patru milioane de ore de voluntariat până în 2025 și caută să dedice 15% din fondurile pentru furnizorii principali către furnizori afro-americani până în 2025.

În ce privește Impactul Etic, conducerea IBM, etica de business și inițiativele în tehnologie reprezintă parte din strategie, iar compania speră să colaboreze cu toți furnizorii pentru practici de business corespunzătoare.

Arvind Krishna, președintele și CEO-ul IBM, a declarat că „așa cum facem mereu, suntem gata să colaborăm cu clienții și partenerii noștri și cu guvernele pentru a asigura un viitor mai sigur, mai echitabil și mai pașnic.”