Potrivit Digit News, CATL susține că noile baterii, numite Qilin, au cea mai mare eficiență de volum din lume și pot stoca până la 255 KWh/kg.

Producătorul menționează că noile celule Qilin permit o autonomie de până la 1000 km, iar bateriile pot fi încărcate de la 10 la 80% în doar 10 minute.

În baza autonomiei speculate de 1000 km, asta înseamnă că într-o scurtă pauză de cafea, mașina poate fi încărcată cât pentru 700 km. Desigur, acest lucru depinde și de viteza stațiilor de încărcare.

CATL precizează că nota baterie vine cu o nouă tehnologie de răcire, ceea ce ar trebui să permită o răcire mai eficientă.

Producătorul chinez de baterii va începe producția în masă a noilor celule începând cu 2023, iar Lotus, Roewe și Li Auto se numără printre primii producători auto care vor folosi noile celule Qilin în mașinile lor.

Întrucât CATL furnizează baterii și pentru alți producători, precum BMW, Tesla și Volkswagen, noile baterii ar putea ajunge în viitor pe mai multe modele de mașini electrice.