În anul 2021, oficialii Nestlé au anunțat strategia dedicată pădurilor, potrivit ESG Today, prin care compania a promis că va demara eforturi de reîmpădurire și că va supraveghea ariile unde copacii vor fi plantați. La vremea respectivă, executivii au declarat că imaginile din satelit vor fi folosite pentru a se asigura că aceste proiecte au succes.

Astfel, până în 2030, compania elvețiană își dorește să planteze 200 de milioane de copaci în zonele de unde își procură materia primă.

Magdi Batato, vice-președintele executiv și șeful operațiunilor la Nestlé a declarat că „pădurile sunt adesea numite soluții pe bază de natură pentru că ne folosim de natură ca o soluție pentru a ne reduce emisiile. Creșterea copacilor în ariile unde ne desfășurăm activitatea este o parte esențială a efortului nostru climatic, pe lângă decarbonizarea operațiunilor și a lanțului de aprovizionare.”

„Prin programul nostru global de reîmpădurire, vrem să cultivăm și să creștem 200 de milioane de copaci până în 2030. Scopul nostru este de a îndepărta 2 milioane de tone de dioxid de carbon cu ajutorul acestor proiecte.”

Primul proiect de reîmpădurire al Nestlé care va beneficia de monitorizarea prin satelit este cel demarat acum un an în sudul Tailandei, acolo unde au fost plantați 150.000 de puieți.