Potrivit Space Daily, cele două organizații specializate în aeronautică vor lucra pentru a dezvolta, construi și testa un nou tip de aeronavă care ar trebui să aibă emisii mai scăzute comparativ cu generația actuală de avioane civile.

Oficialii NASA au promis că vor investi 425 de milioane de dolari în următorii șapte ani pentru dezvoltarea acestui proiect, iar de asemenea, organizația și partenerii săi vor contribui cu încă 725 de milioane pentru a finanța restul proiectului.

Totodată, agenția va participa și cu cunoștințele tehnice ale inginerilor, dar și cu clădirile specializate în producție și testare.

Administratorul NASA, Bill Nelson, a declarat că „este obiectivul nostru ca parteneriatul dintre NASA și Boeing producă și să testeze un avion demonstrativ care să reprezinte piatra de temelie pentru următoarele aeronave, mai eficiente și cu beneficii pentru mediul înconjurător, dar și pentru pasagerii din întreaga lume. Dacă vom avea succes, aceste tehnologii ar putea fi implementate pe avioane începând cu deceniul următor.”

Experții susțin că avioanele cu un singur coridor sunt printre cele mai folosite de către liniile aeriene din lumea întreagă, motiv pentru care ele sunt responsabile pentru aproximativ jumătate din emisiile din sectorul aeronautic, astfel că NASA vrea ca testele să fie finalizate înainte de anul 2029.

Acest lucru este necesar pentru a putea avea o nouă generație de avioane după anul 2030.

Proiectul Sustainable Flight Demonstrator ar putea ajuta SUA să devină un stat net-zero în ce privește sectorul aviatic civil înainte de jumătatea acestui secol.

Todd Citron, Chief Technology Officer la Boeing, a declarat că „suntem încântați să continuăm parteneriatul cu NASA pentru a demonstra tehnologia care îmbunătățește dramatic eficiența avioanelor, lucru care va rezulta în mai puțin combustibil utilizat și mai puține emisii.”