Potrivit Space Daily, organizația vrea să finanțeze unul sau mai multe proiecte care să proiecteze, să construiască și să testeze aeronave pentru zboruri comerciale.

Noul proiect, numit Sustainable Flight Demonstrator (SFD) urmărește reducerea emisiilor de carbon din sectorul aviatic și încurajarea dezvoltării aeronavelor cu un singur culoar pentru zboruri comerciale.

NASA dorește îmbunătățirea acestor avioane dat fiind faptul că acestea sunt responsabile pentru aproape jumătate din emisiile la nivel global din sectorul aviației.

Bill Nelson, administratorul NASA, a declarat că „încă de la începuturile sale, NASA a lucrat cu alte companii din industrie pentru a dezvolta și implementa tehnologie aeronautică inovatoare.”

„Acum, prin acest proiect ambițios, ne alăturăm din nou industriei americane pentru a intra într-o nouă eră tehnologică ce va face industria aviatică la nivel global mai curată, mai liniștită și mai sustenabilă”, a adăugat el.

NASA speră că noile tehnologii vor permite SUA să devină neutră din punct de vedere al emisiilor în ce privește emisiile aviatice până în 2050, acest lucru reprezentând unul dintre obiectivele Planului de Acțiune Climatică a Aviației demarat de Casa Albă.

NASA va selecta cel puțin un partener la începutul anului 2023 pentru un Acord privind Finanțarea Actului Spațial.

Acordul în cauză va pune la dispoziție echipei selectate finanțarea și accesul la facilitățile și expertiza cercetătorilor NASA.