Impactul schimbărilor climatice, a mediului social, a demografiei și a tehnologiei va fi resimțit de toate companiile. Mai mulți asemenea factori au modificat așteptările oamenilor și au demonstrat că nu doar rezultatele financiare contează, se arată într-o analiză Holtzman Partners.

Din acest motiv, angajații, investitorii și angajații iau în considerare impactul de mediu, social și guvernanța unei companii și analizează strategiile acestea, rezumate drept ESG.

Iată câteva motive pentru care orice companie trebuie să integreze o strategie ESG în planul său pe 2022:

ESG poate duce la venituri mai mari

International Finance Corporation a arătat într-un studiu că perfromanțele de mediu și sociale ale unei companii influențează pozitiv investitorii, mai mult decât asset-urile deja deținute.

O analiză Willis Towers Watson realizată cu membri de board din companii a arătat că 78% consideră că ESG contribuie la performanțe financiare mai bune.

Prețuri mai competitive

Companiile cu un o strategie ESG clară pot să impună prețuri competitive și premium pentru produsele și serviciile lor.

Conform unei analize McKinsey, liderii și profesioniștii din investiții au spus că sunt dispuși să plătească 10% mai mult pentru a achiziționa o companie cu un record pozitiv când vine vorba de criteriile ESG.

Evită „greenwashing-ul”

Greenwashing înseamnă să mimezi că ai o strategie sustenabilă a companiei, să faci acțiuni doar de dragul de a le face și să nu ai o strategie constantă.

Astfel, din acest motiv, greenwashing-ul poate afecta reputația unei firme, poate duce la repercusiuni juridice și la apariții negative în media. Respectarea criteriilor ESG în mod constant duce la o imagine mai bună și la diferențierea de alte firme.

Finanțări mai bune

Un raport al ING a arătat că 30% din companiile analizate de Standard & Poor's au fost influențate negativ de criteriile ESG, 14% dintre acestea având probleme cu respectarea criteriilor de mediu. În 2019, 33% din rating-urile negative oferite de firma Moody's au fost influențate negativ de nerespectarea criteriilor ESG.

Astfel, din acest motiv, companiile cu standarde ESG clare pot avea acces la finanțări mai bune, mai rapide și primesc rating-uri pozitive din partea agențiilor de analiză.