Bootcampul CAPSULE de la București a inclus activități de socializare și oportunități de networking, precum și workshopuri conduse de experți pe teme variate, de la management financiar și strategii de marketing la branding personal și echilibru între viața personală și cea profesională.

CAPSULE este un program european Erasmus+, organizat în România, Ungaria și Croația de către Impact Hub Bucharest, Impact Hub Budapest, Impact Hub Zagreb și Career Shift. Programul vizează tinere femei cu vârsta între 18 – 28 de ani care sunt interesate să-și dezvolte o afacere și sunt la începutul carierei profesionale.

”Antreprenoriatul feminin nu este doar un motor al inovației și creșterii economice; este, de asemenea, o piatră de temelie în construirea unei societăți echitabile și diverse. Prin CAPSULE, ne angajăm să deschidem porțile pentru o nouă generație de femei antreprenoare, să le oferim acces la resurse, mentorat și o comunitate de sprijin, ajutându-le să-și transforme viziunile în realitate”, a declarat Vlad Craioveanu, CEO și Cofondator Impact Hub Bucharest.

Bootcampul CAPSULE a fost o experiență intensivă de cinci zile, concepută special pentru antreprenoarele la început de drum, cu scopul de a le oferi competențele esențiale necesare navigării peisajului antreprenorial.

Participantele au învățat cum să creeze modele de pricing care să reflecte adevărata valoare a produselor oferite, precum și să-și valideze ideea de business în contextul pieței (product-market fit). De asemenea, au dobândit cunoștințe practice pentru elaborarea mesajelor de marketing convingătoare și tehnici concrete de vânzare pentru extinderea bazei de clienți și au învățat să-și construiască un brand personal puternic, care rezonează cu audiențele lor și le diferențiază pe piață.

Programul a inclus și strategii pentru echilibrarea businessurilor antreprenoriale cu bunăstarea personală, cultivând reziliența și succesul pe termen lung. Bootcampul a facilitat conexiuni semnificative, creând oportunități de networking și colaborare, și a încurajat reflecția și planificarea acțiunilor, oferind o platformă pentru participante de a împărtăși experiențe și de a contura pași acționabili pentru călătoria lor antreprenorială.

“CAPSULE nu este doar un program de învățare, ci un întreg ecosistem și o comunitate prin care susținem tinerele femei antreprenor să-și definească misiunea de viață, să-și dezvolte abilitățile în antreprenoriat și să-și transforme din vis în realitate ideea de business. La Career Shift, credem că succesul în business nu poate să existe fără o mare doză de self-awareness și capacități de self-leadership. Design-ul acestui bootcamp și al întregului program se bazează pe aceste principii, dar și pe ideea că, dincolo de teorie, învățarea practică și personalizată este esențială. Prin rețeaua noastră de traineri, coachi și mentori, cu experiență în business și antreprenoriat, ne bucurăm să contribuim, alături de toți partenerii programului, la această călătorie de învățare pentru cele 105 participante”, spune Mihai Zânt, Co-fondator CareerShift.ro.

Ce oferă programul CAPSULE

Beneficiile oferite de programul CAPSULE se axează pe 6 piloni: educație (parcurgerea de cursuri online pentru deprinderea abilităților antreprenoriale, de leadership și digitale), mentorat și coaching, comunitate (sprijin constant primit în cadrul unei comunități internaționale formată din tinere antreprenoare din România, Ungaria și Croația), incubarea afacerii (6 sesiuni de incubare fizice și online), participarea la un bootcamp internațional alături de experți și mentori și componenta de networking (participarea la sesiuni internaționale de mastermind).  

Programul a debutat la jumătatea lunii septembrie 2023 și a oferit până acum participantelor sesiuni de coaching și mentorat 1-la-1 și 3 weekenduri rezidențiale online și offline.

În luna februarie a acestui an a avut loc și prima din cele 5 sesiuni internaționale de mastermind de care vor beneficia participantele, sesiuni ce oferă o combinație de brainstorming, educație, responsabilitate și sprijin din partea colegilor pentru a-ți îmbunătăți abilitățile de business și cele personale.

Programul cuprinde și 8 sesiuni locale de Community of Practice, în cadrul cărora participantele sunt susținute să depășească obstacolele cu care se confruntă în activitatea lor prin împărtășirea experiențelor și a cunoștințelor acumulate până acum, cu ajutorul puterii grupului și a comunității CAPSULE.

CAPSULE va continua până în luna februarie 2025, timp în care participantele vor avea parte și de alte oportunități care le vor ajuta să-și exerseze leadershipul, să obțină perspective noi, să înțeleagă culturi și metode diferite și să își antreneze responsabilitatea prin stabilirea de obiective în fața grupului.

De asemenea, tinerele antreprenoare au la dispoziție 5 cursuri online dezvoltate pentru deprinderea abilităților antreprenoriale, de leadership și digitale care să le pregătească pentru primii pași în antreprenoriat. Cursurile sunt disponibile în 4 limbi – română, engleză, croată și maghiară, pe platforma Startarium.

Mai multe detalii despre programul CAPSULE pot fi găsite accesând acest link.