Potrivit ESG Today, noile turbine vor avea o capacitate de 100 MW, care ar trebui să fie suficientă pentru a acoperi 15% din necesarul anual al companiei din țară.

La începutul acestui an, producătorul german de autovehicule a declarat că vrea să-și reducă emisiile de carbon pentru fiecare mașină fabricată cu peste 50% până în 2030, în vreme ce va face eforturi pentru a crește producția de energie solară și eoliană.

Jörg Burzer, membru al consiliului de conducere la Mercedes-Benz pe departamentul de producție și management al lanțului de aprovizionare, a declarat că „expansiunea energiei regenerabile pe care ne-o dorim este o parte a strategiei noastre de sustenabilitate.”

Oficialii Mercedes-Benz au precizat că vor lua în calcul și instalarea parcurilor de panouri solare la unitatea de producție și testare din Papenburg.

Până în 2030, Mercedes-Benz vrea ca peste 70% din necesarul energetic pentru producție să provină din surse regenerabile.

„Contribuim în permanență la tranziția energetică și la creșterea capacității eoliene din Germania. Prin instalarea panourilor fotovoltaice ne vom reduce dependența de sursele externe de energie”, a adăugat Burzer.