Potrivit Electrive, compania a primit deja comenzi pentru trei astfel de sisteme, numite BLESS III, iar fiecare dintre ele are o capacitate de 2.8 megawați oră.

Aceste sisteme de stocare pe bază de baterii pot fi utilizate ca surse de backup și pot chiar reduce cantitatea de energie folosită din sistemul public de electrificare la nevoie.

Rasmus Bergström, CEO al Batteryloop, a declarat că „faptul că sistemele noastre de stocare a energiei sunt făcute cu baterii uzate din industria auto este pe de-o parte eficient din punct de vedere al resurselor, iar pe de altă parte inteligent din punct de vedere climatic.”

„De asemenea, am dezvoltat BLESS pentru a funcționa împreună cu serviciile noastre digitale. Pentru a reuși să electrificăm mai multe părți din societate și pentru a ne îndeplini obiectivele climatice, soluțiile inovatoare și cele de reutilizare sunt cruciale”, a adăugat el.

Batteryloop a semnat un acord cu Mercedes-Benz pentru a avea acces la aproximativ 40 MWh de energie în următoarele 18 luni.

Batteryloop este o filială a companiei Stena Recycling și a fost fondată în 2021 cu misiunea de a da o nouă viață bateriilor uzate provenite de la mașinile electrice.