Anul trecut, am scris despre trei moduri prin care afacerile pot deveni mai sustenabile, fără să sacrifice profitul.

Acum, vrem să mai oferim câteva sfaturi prin care să îți faci afacerea mai prietenoasă cu mediul și să o faci să crească în ochii consumatorilor și chiar ai investitorilor.

Energia regenerabilă este cheia

Easy Reader News scrie că afacerile folosesc semnificativ mai multă energie comparativ cu gospodăriile, lucru care nu este greu de crezut. Toate birourile, depozitele și chiar vehiculele își pun amprenta asupra mediului înconjurător, mai ales că în trecut, acestea funcționau pe combustibili fosili.

În prezent, acest lucru s-a schimbat, în special din moment ce companiile au început să facă trecerea la energie verde pentru a-și reduce emisiile și chiar pentru a deveni independente din punct de vedere energetic, lucru care le ajută să economisească.

Scăderea prețului soluțiilor de energie regenerabilă, fiabilitatea lor și faptul că acestea te pot ajuta să faci mai mulți bani pe termen lung pot fi motive bune pentru a-ți trece compania pe energie curată.

Electronicele eficiente energetic au rolul lor

Am vorbit despre acest aspect și în ghidul nostru pentru economisit energie acasă, iar acest lucru se aplică și la business-uri.

Afacerile mici și mai ales cele mari pot beneficia de computere, becuri cu LED și aparate de aer condiționat, printre altele, mai eficiente energetic.

Acestea te vor ajuta să îți reduci factura la energie, iar dacă de exemplu folosești panouri solare, te vor ajuta să operezi mai mult pe energie verde.

De la hârtie, la digital

Acest aspect poate fi ceva mai dificil, întrucât ai nevoie de un sistem solid care să administreze informația de pe website, inclusiv formulare sau anumite documente. Este crucial ca securitatea să fie bine pusă la punct, pentru a nu fi o țină ușoară pentru hackeri.

Dacă toate companiile ar renunța la hârtii pentru operațiuni interne sau externe, acest lucru ar avea un impact foarte mare în bine asupra copacilor tăiați anual pentru producția de hârtie. Totodată, el ajută și cu reducerea deșeurilor pe care firma ta le produce.

Reciclează și reutilizează când poți

Că veni vorba de reducerea deșeurilor, reciclarea și reutilizarea pot fi două obiceiuri foarte bune pentru a deveni mai sustenabil.

Încurajează-ți angajații să-și sorteze gunoaiele cu coșuri special marcate. Acest lucru îți va ajuta afacerea să își reducă impactul asupra mediului, iar personalul poate purta acest obicei peste tot.

De asemenea, când vine vorba de reutilizare, poate ai niște birouri mai vechi de care nu mai ai nevoie, pe care le poți transforma în mese pentru bucătărie, în loc să cumperi altele noi de la magazin.

Calculatoarele vechi pot fi și ele transformate în servere locale sau în sisteme de supraveghere, însă ai grijă ca aceste PC-uri să nu fie foarte vechi, altfel vei afecta aspectul ce ține de eficiență energetică.

Redu emisiile angajaților din transport

Acest sfat se aplică în principal job-urilor de la birou, însă el poate fi eficient în ce privește emisiile legate de naveta zilnică, mai ales în orașele mari. Emisiile pot fi reduse în mod direct și dacă ai mai puține calculatoare funcționale la birou.

Mai puțin timp petrecut în trafic înseamnă mai mult timp liber petrecut cu familia, iar numărul redus de mașini din trafic înseamnă mai puține noxe și mai puțin zgomot, ceea ce reprezintă un beneficiu pentru toată lumea.

Acestea sunt câteva dintre sfaturile pe care le poți urma pentru a avea un business mai sustenabil, ceea ce îți poate aduce mai mulți clienți și chiar investitori, pe termen lung.