Cercetătorii spun că tehnologiile pentru captarea directă a carbonului ne vor ajuta să ne atingem obiectivele de mediu mai rapid, ajutându-ne să captăm și să stocăm emisiile poluante de CO2, însă aceste soluții trebuie scalate rapid pentru a fi eficiente.

Potrivit ESG Today, Climeworks este o companie fondată în 2009 de către Christoph Gebald și Jan Wurzbacher, iar aceasta a devenit una dintre principalele firme specializate în captarea emisiilor de CO2. Am scris pe Green Start-Up despre acordurile sale de colaborare cu mai multe companii, printre care și Microsoft, unul dintre principalii săi clienți.

În 2022, Climeworks a ridicat investiții de aproape 650 de milioane de dolari pentru a-și putea scala soluțiile pentru captarea directă a emisiilor de carbon. Fondurile au ajutat la dezvoltarea fabricii cu o capacitate de 36.000 de tone, care este aproape gata.

Jan Huckfeldt, Chief Commercial Officer, Climeworks, a declarat că „nici o companie care se gândește la costuri nu va aborda captarea carbonului ca strategie de mediu înainte de a epuiza toate celelalte variante. Acordul de cumpărare a emisiilor de CO2 semnat de oficialii SWISS este contribuția companiei la o industrie aviatică sustenabilă.”

Lufthansa s-a angajat să devină o companie net-zero înainte de 2050, obiectivul intermediar pentru 2030 fiind de reducere cu 50% a amprentei de carbon comparativ cu anul 2019. În vreme ce oficialii Lufthansa se vor concentra pe alte metode de optimizare a emisiilor rezultate din operațiuni, cum ar fi implementarea de SAF, captarea carbonului va juca un rol important în acest sens.

CEO-ul SWISS, Dieter Vranckx, a declarat că „pentru a ajuta aviația să își atingă obiectivele climatice, ne vom baza pe mai multe metode - printre care scalarea rapidă a combustibililor sustenabili și a captării CO2-ului.