Electrive scrie că numărul stațiilor de încărcare ar putea ajunge la 1,000 de unități în cursul anului următor, potrivit oficialilor companiei. Experții Ionity susțin că cele 600 de stații oferă un total de 3,382 de puncte de încărcare, iar alte 96 de parcuri pentru încărcarea mașinilor pe baterii se află în prezent în proces de construcție.

În 2025, compania se așteaptă să depășească numărul de 1,000 de stații instalate, respectiv 7,000 de puncte de încărcare în cele 24 de state europene.

Fondată în 2017, Ionity reprezintă un efort de colaborare dintre companii precum BMW, Ford, Mercedes-Benz sau Grupul Volkswagen. Fiecare stație de încărcare Ionity poate furniza până la 350kW putere, astfel încât șoferii să își poată alimenta mașinile cât mai rapid posibil.

Stațiile de încărcare ale companiei au fost instalate. pe noduri rutiere importante, cum ar fi pe autostrăzi, în apropiere de marile orașe sau pe rute tranzitate frecvent de camioane. Ionity achiziționează constant noi parcele de pământ cu suprafețe între 500 și 3,000 de metri pătrați, pentru a putea oferi cel puțin 12 stații de încărcare, dar și alte facilități, precum cafenele sau toalete.

Sursă foto: Ionity