Conform ESG Today, 83% dintre executivii participanți au declarat că firmele lor plănuiesc o creștere a investițiilor în sustenabilitate, deși aceasta este o scădere față de numărul de acum un trimestru, adică 87%, și chiar mai mult decât cifrele înregistrate acum jumătate de an, 90%.

Comparativ cu chestionarele anterioare, de data aceasta executivii susțin că sustenabilitatea se numără printre prioritățile lor de top în ce privește investițiile, aceasta fiind și primul lucru în care 75% dintre respondenți vor investi în următoarele șase luni.

Astfel, Vimal Kapur, Președintele și COO-ul Honeywell, a declarat că „datele noastre arată faptul că firmele nu se dezic de eforturile pentru sustenabilitate. Nu doar că liderii o păstrează între prioritățile de top în ciuda provocărilor, dar aceștia acționează tot mai mult.”

În ciuda anumitor provocări, 13% dintre executivi au anunțat că vor păstra investițiile pentru acțiuni de mediu la același nivel ca până acum, în vreme ce doar 3% vor reduce finanțarea pentru proiecte de sustenabilitate.

În ce privește proiectele ce vor primi investiții, 85% dintre executivi susțin că eficiența energetică a companiilor va fi îmbunătățită, 81% vor investi în reducerea emisiilor și 82% vor prioritiza economia circulară și reciclarea.

Evan van Hook, Chief Sustainability Officer la Honeywell, a adăugat că „firmele continuă să investească în tehnologiile care le ajută să își atingă obiectivele de sustenabilitate. Observăm același comportament și la clienții noștri, care fac tranziția către combustibil sustenabil pentru aeronave, urmărirea și reducerea amprentei de carbon pe care o au clădirile, dar și implementarea de soluții pentru o economie circulară, cum ar fi reciclarea plasticului.”