Lansată cu scopul de a crește în rândul copiilor nivelul de conștientizare privind importanța prezervării biodiversității și de a-i încuraja pe aceștia să devină conștienți de responsabilitatea pe care o avem cu toții față de planetă și mediul înconjurător, olimpiada se desfășoară pe platforma de testare digitală www.brio.ro/naturadintreape:

  • Etapa de înscriere: 09.05.2023 – 25.05.2023;
  • Etapă preliminară: 27.05.2023 (se califică în etapa finală primii 15 participanți din fiecare clasă);
  • Etapă finală: 10.06.2023.

Redactarea testelor și a materialului de olimpiadă este realizată cu ajutorul unor reputați biologi, profesioniști în sustenabilitate, biodiversitate și schimbări climatice, iar verificarea subiectelor este făcută în mod riguros, de către profesori independenți.

”Olimpiada “Natura dintre ape” este un proiect care încurajează creativitatea și inovația, gândirea în perspectivă, dincolo de verificarea cunoștințelor scolastice de educație ecologică a elevilor. Este o bucurie și o mândrie personală să sprijinim asemenea inițiative care vizează biodiversitatea, deoarece activitatea companiei noastre este strâns legată de gestionarea resurselor naturale și de protejarea mediului. De altfel, unul dintre cele mai importante proiecte ecologice implementate de către Apa Nova este acela de protejare și stimulare a biodiversității pe amplasamentele de la stațiile de producție și captare a apei Arcuda și Crivina, acolo unde primim în mod constant și vizitele elevilor”, a declarat Mădălin Mihailovici, Director General Apa Nova București.

Prin alinierea la programul strategic al Grupului Veolia, din care face parte, Apa Nova s-a angajat, prin Scopul său, să fie utilă planetei și societății, adoptând și urmărind performanța multidimensională în întreaga sa activitate, obiectivele strategice fiind aliniate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite.

Unul dintre pilonii definitorii ai acestui plan strategic vizează conturarea de soluții pentru un viitor sustenabil, în domenii precum cel al sănătății, al dezvoltării durabile și, nu în ultimul rând, al reconcilierii cu mediul înconjurător, prin reducerea sistematică a impactului activităților sale asupra acestuia.

În cadrul Olimpiadei “Natura dintre ape” cei 100 de finaliști vor concura pentru premii speciale. Astfel, pentru locul 1, elevii câștigători din fiecare clasă vor fi premiați cu vouchere pentru biciclete în valoare de câte 2.000 lei, iar pentru locurile 2 și 3, vor primi 12 vouchere pentru trotinete electrice în valoare de 1.000 de lei.

Totodată, profesorii, care vor avea cei mai mulți elevi înscriși, din școlile primare și gimnaziale, precum și cei ai elevilor câștigători, vor primi vouchere pentru a putea achiziționa echipamente IT&C în valoare de câte 900 de lei.

”Generațiile tinere sunt preocupate de mediul înconjurător mai mult decât cele dinaintea lor, iar EducatiePrivata.ro salută și promovează această cauză. Olimpiada ”Natura dintre ape” este o ocazie excelentă de a le oferi elevilor șansa de a-și fructifica această preocupare și de a o transmite și către colegii, profesorii și părinții lor. Ne bucurăm să fim parte din acest proiect și sperăm că interesul față de acest domeniu va crește în toate segmentele societății”, a declarat Oana Dimofte – fondator EducatiePrivata.ro

Mai multe detalii despre înscriere și despre regulamentul competiției pot fi regăsite pe site-ul oficial al concursului cu premii: www.brio.ro/naturadintreape și pe www.educatieprivata.ro.