Programul se adresează nu doar IMM-urilor, ci și ONG-urilor care au o activitate bine definită și care doresc să învețe cum să devină mai sustenabile prin activitățile lor de fiecare zi.

Aplicațiile pentru ediția din 2023 se realizează prin completarea acestui formular. Înscrierile rămân deschise până pe 25 august, iar perioada de desfășurare a proiectului este septembrie - decembrie 2023.

Programul a susținut adoptarea de practici sustenabile de către o gamă diversă de IMM-uri și ONG-uri în anii trecuți din domenii precum educație, design interior, alimentație și producție alimentară, industria creativă, producție artizanală, economie circulară, modă sustenabilă sau comerț.

”IMM-urile și ONG-urile joacă un rol semnificativ în ceea ce privește tranziția către practici de business mai sustenabile. Totodată, din ce în ce mai multe instituții financiare și investitori se concentrează pe sustenabilitate atunci când iau decizii privind finanțarea sau acordarea de granturi, iar programul TRANSFORMATOR susține organizațiile participante în a înțelege și a se pregăti pentru aceste schimbări. Prin inițiativele derulate la Social Innovation Solutions, punem accentul pe dezvoltarea ecosistemului antreprenorial adaptat la noile bune practici și orientat către un viitor sustenabil”, a declarat Ciprian Stănescu, președinte și CEO al Social Innovation Solutions.

TRANSFORMATOR este un program hibrid intensiv și cuprinde sesiuni de training și workshop-uri sub forma unui modul educațional complet, prin care oferă atât cursuri, consultanță și audit de sustenabilitate, cât și mentorat din partea a peste 50 de experți, mentori calificați și investitori.

Organizațiile acceptate în program beneficiază de acces la cursuri pe care le pot urma în propriul ritm și networking prin platforme dedicate precum geneSIS și Academia de Sustenabilitate, platforme dezvoltate de Social Innovation Solutions.

De asemenea, participanții vor participa la un Bootcamp, dar și la sesiuni individuale cu un PAB (Personal Advisory Board) alcătuit din experți independenți, antreprenori de succes și investitori.

Printre mentorii și experții implicați în această ediție a programului se numără: Dragoș Nicolaescu, CEO, Visionary Business Consultants, Andreea Roșca, fondator, Vast & Curious, Mircea Ilie, proprietar, Argonautica Edu, Dragoș Anastasiu, Președinte Eurolines Romania Group, Ana Murray, Country Director, Ashoka, Andreea Ghiocel, Consultant de sustenabilitate și directorul diviziei de raportare, The CSR Agency, Voicu Răzvan, manager general, OLX Group, Livia Stan, Director Relații Publice și Fonduri Europene, E.ON Romania, Claudiu Butacu, co-fondator, EFdeN, Magdalena Caramilea, director de sustenabilitate, Autonom Group, Ionuț Georgescu, fondator și CEO, FEPRA Waste Division și Tudor Stanciu, co-fondator și avocat de tehnologie, Ventures'n'Law.