Potrivit VegNews, compania suedeză vrea ca meniurile restaurantelor sale să fie vegane în proporție de 50% până în 2025, iar alimentele gata ambalate să fie, de asemenea, pe bază de plante în proporție de 80% în aceeași perioadă.

Restaurantele Saluhall pe care compania deținută de către Ingka vrea să le implementeze vor servi, la un moment dat, doar alternative pe bază de plante, lucru care ar trebui să ajute la reducerea emisiilor provenite din acest sector de business.

Jens Nielsen, director al Ingka Centres’ Commercial and Digital, a declarat că „suntem încântați să dezvăluim Saluhall, un concept food hall realizat după principiile nordice.”

„Oferta noastră de alimente a fost mult timp un element cheie pentru spațiile noastre de întâlnire, iar împreună cu Saluhall, ne propunem să mergem dincolo de ideea de servit masa și să inspirăm oamenii să aleagă alimente mai sustenabile, pe bază de plante”, a adăugat acesta.

Oferta alimentară disponibilă în aceste restaurante variază de la o regiune la alta, însă clienții se pot aștepta la variante precum burgerii pe bază de plante sau înghețata pe bază de ovăz.

Saluhall va include și locuri unde oamenii din afara companiei își vor putea exersa talentul de bucătari după program, iar alimentele în exces vor fi donate pentru a evita risipa alimentară.

Stéphane Keulian, F&B Concept Development Leader la Ingka Group, a declarat că „prin lecții și experiențe de gătit, Saluhall va fi o locație naturală care va aduna laolaltă oameni și business-uri.”

Sharla Halvorson, Health & Sustainability Manager la divizia globală de alimentație a celor de la IKEA, a adăugat că „pentru a reduce amprenta climatică a segmentului alimentar al IKEA, trebuie să reducem numărul de chifteluțe suedeze tradiționale pe care îl vindem.”