Potrivit Electrive, compania japoneză vrea să implementeze baterii solide pe toate motocicletele sale electrice, iar în același timp să permită schimbarea facilă a acestora.

Vehiculele electrice pe două roți pentru deplasări în oraș cu limite de viteză de 25 km/h și 50 km/h vor reprezenta cinci modele „compacte și accesibile” pentru piețele din Asia și Europa.

Motociclete mari pentru pasionații cu experiență sunt dezvoltate în prezent, iar trei astfel de modele vor fi lansate în SUA, Japonia și Europa.

Compania japoneză va lansa și motocicletele electrice comerciale, întrucât acestea vor fi disponibile mai ales pentru țări din Asia, precum Vietnam, Tailanda și Japonia.

Honda vrea să dezvolte o nouă platformă pentru noile motociclete, care să integreze bateria, sistemele electronice și sistemul de propulsie, iar acestea vor putea fi adaptate în funcție de nevoile clienților.

Oficialii Honda se așteaptă ca vânzările anuale de motociclete electrice să ajungă la un milion de unități în următorii cinci ani, iar până în 2030, acestea ar putea ajunge la 3.5 milioane.