Potrivit ESG Today, camioanele electrice comandate de companie sunt modele electrice Volvo FH și FM, pe care Volvo a început să le producă în masă anul trecut, în 2022. Aceasta este cea mai mare comandă primită de producătorul suedez de vehicule grele pe baterii de până în prezent, iar livrările ar putea începe de anul acesta, urmând ca 130 de unități să fie livrate în 2023 și 2024.

De asemenea, oficialii Holcim au anunțat recent că vor investi peste două miliarde de dolari în captarea carbonului până în 2030 pentru a capta mai bine de 5 milioane de tone de CO2 pe an, astfel încât compania să își poată decarboniza operațiunile.

Martin Lundstedt, președinte și CEO la Volvo Group, a declarat: „colaborarea pe termen lung și determinarea de a face o diferență sunt esențiale pentru a face o realitate din reducerea amprentei de carbon.”

Holcim susțin că, prin înlocuirea camioanelor diesel cu modele pe baterii și prin utilizarea de energie curată pentru încărcarea acestora, își poate reduce amprenta anuală de carbon cu 50.000 de tone de emisii.