ESG Today scrie că raportul companiei, intitulat „Green hydrogen: Energizing the path to net zero”, a luat în calcul mai multe oportunități legate de investiții, creșterea pe piață și decarbonizare, care ar putea permite companiilor din industria hidrogenului curat să aibă venituri de 1.4 trilioane de dolari și să reducă amprenta de carbon cu 85 de gigatone.

Oamenii de știință au pus accent pe faptul că hidrogenul ar putea fi combustibilul care va avea un impact major în decarbonizarea sectorului energetic și a altor industrii care se bazează în prezent pe combustibili poluanți.

Cu o capacitate anuală de producție de 94 de milioane de tone, hidrogenul va avea nevoie de investiții semnificative pentru a deveni o alternativă viabilă la combustibilii poluanți, mai ales din moment ce o bună parte din producția actuală provine din surse generatoare de CO2.

Piața hidrogenului verde, sugerează experții, ar putea ajunge la o capacitate anuală de 172 de milioane de tone până în 2030, respectiv la 600 de milioane până la jumătatea secolului.

Producția de fertilizanți ar putea fi prima industrie care să devină un client major pentru hidrogenul curat, întrucât companiile din acest sector folosesc deja cantități importante de hidrogen pentru a produce fertilizanți. Industriile grele, cum ar fi cele producătoare de oțel și chimicale, dar și transportul, ar putea fi alți doi clienți serioși pentru piața hidrogenului verde, deoarece acest combustibil este potrivit pentru ambele când vine vorba de decarbonizare.

Până în 2050, investițiile necesare estimate de experții Deolitte ar putea ajunge la 9.4 trilioane de dolari, iar o bună parte din acestea ar urma să meargă către producția hidrogenului verde, care este posibilă datorită surselor curate de energie, cum ar fi energia solară și cea eoliană. Astfel, investițiile în instalații solare și eoliene, cu un total de 4.6 trilioane de dolari, vor fi necesare pentru a furniza electricitatea necesară pentru procesul de electroliză.

Dezvoltarea unităților de producție de hidrogen curat ar putea fi o oportunitate importantă pentru țările în curs de dezvoltare, astfel că aceasta ar putea însemna 70% din piața de 1.4 trilioane de dolar și ar putea ajuta la formarea a 1.5 milioane de locuri de muncă anual. Exporturile de energie ar putea crește și ele foarte mult la un total de 280 de miliarde de dolari, 110 miliarde provenind din țările din Africa de Nord.