Potrivit Green Car Congress, oficialii Cemvita susțin că pot întrebuința rezervele de petrol blocate în subteran sau abandonate, oferind sondelor un nou scop în tranziția energetică.

Cercetătorii companiei au reușit să obțină un preț de conversie al petrolului în hidrogen de 1$/kg cu ajutorul substanței pe care au creat-o, ceea ce le-a permis să inițieze faza de testare în afara laboratorului.

După finalizarea cu succes a testelor, executivii Cemvita au fondat o filială a companiei mamă, numită Gold H2 LLC, și au reușit chiar să obțină fonduri pentru noua firmă.

Chart Industries și 8090 Industries se numără printre investitorii care au finanțat compania producătoare de „Hidrogen de Aur”.

Zach Broussard, director al Gold H2 la Cemvita, a declarat că „într-o perioadă scurtă de timp, am reușit să folosim sustanța în afara laboratorului. Producția de hidrogen în aceste teste ne-a depășit așteptările.”

„Pe măsură ce vom continua să folosim produsele noastre pentru a obține hidrogen în subteran, anticipăm că vom putea obține hidrogen la o rată de 1$/kg”, a adăugat el.

Producția de „Hidrogen de Aur” se adaugă celorlalte procese de obținere a hidrogenului, printre care electroliza, un proces intensiv din punct de vedere energetic în urma căruia rezultă hidrogenul verde.

Piața globală pentru hidrogen verde ar putea ajunge la 9.8 miliarde USD în 2028.

Între timp, Cemvita și noua filială vor căuta moduri de a scala producția de „Hidrogen de Aur” la nivel industrial.