Potrivit Seattle Times, tot ce au putut auzi spectatorii care au luat parte la demonstrație a fost zgomotul elicelor.

Start-up-ul care s-a ocupa de proiectarea și construcția avionului se numește Eviation, iar Alice este avionul electric al companiei, care poate transporta până la nouă pasageri și unul sau doi piloți pe o distanță de câteva sute de kilometri, la o altitudine de 4.500 de metri.

Aeronava electrică este alimentată de peste 21.500 de baterii asemănătoare celor folosite de Tesla, care au o greutate de 4 tone, adică jumătate din greutatea totală a avionului.

CEO-ul Eviation Greg Davis a menționat că design-ul aeronavei cu care a fost realizat zborul demonstrativ nu este cel pe care compania îl va folosi pentru avionul comercial, întrucât bateriile mai au nevoie de îmbunătățiri.

El a declarat că „bateriile pe care le-am pus pe prototip nu sunt în niciun caz certificate pentru a alimenta motoarele versiunii finale ale avionului.”

„Astăzi am făcut istorie în industria aviației. Vom schimba modul în care oamenii zboară. Este vorba despre conectarea comunităților într-un mod sustenabil”, a adăugat acesta.

Sursă foto: Eviation

Steve Crane, cel care a pilotat avionul, a declarat că acesta „a zburat și s-a controlat minunat.”

„Echipa a făcut o treabă grozavă și a construit un avion foarte bun. Este o aeronavă rapidă, cu viteze de răspuns foarte bune. Mă declar pe deplin mulțumit.”

Pilotul a menționat faptul că motoarele avionului au fost silențioase, iar singurele zgomote care se auzeau proveneau de la alte părți în mișcare, precum elicele.

„Urmează acum să construim un model pe care să îl putem vinde”, a spus Davis.

„Este o realizare extraordinară, însă este doar începutul a ceea ce ne-am propus”, a continuat acesta.

Dincolo de un sistem diferit de baterii, modelul destinat producției de serie va avea și cabine presurizate.

Atunci când modelul de producție va fi gata de zbor, compania va putea obține certificare din partea FAA, ceea ce atestă faptul că aeronava poate fi folosită pentru zboruri comerciale.

Sursă foto: Eviation