Potrivit Electrive, Centrul Tehnic din Oradea va fi orientat către dezvoltarea de componente pentru mașinile electrice, cum ar fi sistemele de management pentru baterii sau convertizoarele de voltaj.

Iașiul va fi centrul pentru dezvoltarea sistemelor de conducere în regim autonom, întrucât Hella vrea să creeze sistemele software necesare acestei funcții și totodată să testeze sistemele radar de 77 GHz.

Câte zece cercetători au fost trimiși deja către centrele respective, care și-au început activitatea toamna aceasta, iar în următorii trei-patru ani, compania germană speră să poată crea 300 de noi locuri de muncă la noile locații.

Björn Twiehaus, director administrativ al diviziei de electronică la Hella, a declarat că „avem deja mai multe puncte de producție ale sistemelor electronice de înaltă performanță în România.”

„Spre exemplu, unitățile sofisticate de control sunt deja dezvoltate în țară. Astfel, faptul că am vrut să extindem această rețea și să ne întărim poziția în România a fost un lucru evident pentru noi”, a adăugat el.

Sursp foto: Hella Romania