Conform ESG Today, Aircastle, Air New Zealand și Google se numără printre partenerii recent adăugați, întrucât SAF-ul este considerată în prezent una dintre cele mai bune soluții pentru decarbonizarea pe termen scurt a sectorului aviatic. Utilizarea kerosenului în industria aviatică aduce o contribuție de 2-3% la emisiile totale de carbon ale planetei.

Lansat în 2023, United Airlines Ventures (UAV) Sustainable Flight Fund sprijină startup-urile concentrate pe dezvoltarea soluțiilor pentru producția și distribuția de SAF. Până în prezent, United Airlines a sprijinit financiar startup-ul Viridos, care folosește algele pentru producția de combustibili curați, dar și compania ce captează emisiile de carbon Svante.

În prezent, numărul total al partenerilor implicați în acest proiect a ajuns la 22 și include companii din lanțul de aprovizionare al aviației, dar și unele specializate în inginerie și tehnologie.

Andrew Chang, Managing Director, United Airlines Ventures, a declarat că „SAF-ul este cel mai bun mod pentru a decarboniza avioanele, însă nu avem suficient. Pentru a ne asigura o rezervă suficientă pentru alimentarea întregii flote, trebuie să contribuim la crearea industriei de la zero - așa cum s-a întâmplat cu energia solară și cea eoliană în trecut. Pentru a ne atinge obiectivul de a crea o industrie aviatică sustenabilă, ne-am ales mai mulți parteneri din ecosistem, dar și companii care dețin expertiză și pentru a contribui cu know-how și finanțe pentru a ajuta startup-urile să se dezvolte.”

United Airlines s-a angajat să își reducă emisiile la zero până în 2050 fără să se bazeze pe credite de carbon și a investit în producția a aproape 19 miliarde de litri de SAF.