ESG Today scrie că Rimere, companie fondată în 2020, convertește gazele poluante în hidrogen curat și grafit de înaltă calitate. Prin procesul de conversie, compania va preveni eliberarea suplimentară de emisii de carbon în atmosferă.

Andrew Littlefair, președintele și CEO-ul Clean Energy, a declarat că „am identificat oportunitatea de a converti emisiile de gaze cu efect de seră într-o alternativă curată pentru combustibili folosiți în transporturi. Investiția în Rimere ne va permite să depășim obstacolele ce apar în procesul de conversie al gazului natural în soluții curate, fără emisii de carbon.”

Rimere are ca obiectiv transformarea resurselor existente de gaze naturale, dar și infrastructura complexă aferentă, pentru a deveni unul dintre furnizorii principali de grafit și hidrogen curat.

Mitchell Pratt, CEO-ul Rimere, a declarat că „această resursă abundentă și cu emisii reduse poate reprezenta o provocare prin prisma distribuirii ei folosind infrastructura existentă, a stocării și chiar a utilizării. Tehnologia oferită de noi poate ajuta la curățarea infrastructurii și reprezintă și un mod prin care rezervele de gaze naturale pot contribui la combaterea schimbărilor climatice.”

Sursă foto: Rimere