În urma acordului, 20 de modele Urbino 9 LE electric (9 metri), respectiv 20 de autobuze Urbino 12 (12 metri) electric vor fi livrate autorităților din Galați, iar mijloacele de transport vor fi echipate atât cu încărcătoare plug-in, cât și cu pantografe, pentru alimentare mai rapidă.

Autobuzele electrice destinate orașului Galați vor fi echipate cu sistemul de baterii Solaris High Energy, care dispune de o densitate energetică mai mare și implicit, de o autonomie mai mare. Încărcarea prin portul plug-in se va face pe timp de noapte, la viteze mai reduse, în timp ce pantograful va fi folosit pentru alimentarea rapidă a autobuzelor în stații sau la capete, în timpul pauze.

Versiunea de 9 metri va putea transporta până la 59 de pasageri, în vreme ce modelul de 12 metri are o capacitate de 74 de pasageri, iar sistemele de pompă de căldură vor asigura confortul termic în toate anotimpurile, cu un consum mai mic de energie. Modelele electrice Urbino vor fi echipate și cu sisteme de siguranță, cum ar fi avertizare pentru pietoni și bicicliști sau sisteme de monitorizare a unghiului mort.

Solaris a livrat și în trecut mijloace de transport cu emisii reduse în Galați, astfel că în anul 2021 au fost trimise 20 de autobuze hibrid produse de compania poloneză, dar și troleibuze de 12 metri lungime în anii precedenți. Până în prezent, Solaris a livrat în România peste 600 de mijloace de transport, dintre care 60% sunt troleibuze și autobuze complet electrice.