Împreună cu Goodwill Consulting, Visual Fan oferă soluția completă, adaptată necesităților fiecărui solicitant. Fondurile nerambursabile fac posibilă tranziția către energie verde, fără a pune presiune pe bugetele de investiții.

Prin divizia Allview Industry, compania oferă clienților săi soluții integrate și personalizate de sisteme fotovoltaice, care includ consultanță, execuție, monitorizare și întreținere, adaptate nevoilor fiecărui client. Cu finanțarea Ministerului Energiei, amortizarea investiției se realizează într-un timp foarte scurt, urmând ca restul perioadei de exploatare, în medie de 12 ani, aceasta să genereze profit pentru companie.

În primul trimestru al anului 2023 va fi disponibil un nou program de finanțare nerambursabilă pentru energie regenerabilă. Astfel, se pot solicita până la 500.000 euro pentru investiții în eficiența energetică. Proiectul trebuie să acopere consumul propriu iar surplusul de energie se poate livra în rețeaua națională, în cazul în care sistemul montat permite, fără ca acest aspect să fie un obiectiv al proiectului. Fiecare proiect trebuie să includă estimări ale intensității energetice la nivelul societății, atât la începutul proiectului cât și ulterior implementării măsurilor de reducere a consumului de energie.

Cu ajutorul finanțării Ministerului Energiei, investiția pentru un sistem fotovoltaic de 100 kW pornește de la 20.000 euro, se amortizează în ~ 1 an și generează un profit de ~ 250.000 euro în următorii 11 ani (calculul a fost realizat folosind un cost de 0,88 lei / kW și un curs euro de 4,95 lei).

Investițiile companiilor în sisteme fotovoltaice aduc următoarele beneficii:

  • (1) reducerea costurilor de energie;
  • (2) amortizarea investiției într-o perioadă scurtă, în funcție de valoarea și de capacitatea de producție;
  • (3) controlul costurilor - sistemele de panouri fotovoltaice oferă stabilitate și predictibilitate în ceea ce privește factura consumului de energie;
  • (4) independență energetică;
  • (5) sustenabilitate  – panourile fotovoltaice reprezintă un sistem de producție al energiei, practic și ecologic.

„În campaniile de finanțare anterioare, am primit solicitări din partea unui număr considerabil de companii și ne bucurăm că am devenit alegerea lor pentru implementarea unei soluții eficiente de reducere a costurilor. Visual Fan se numără printre companiile care au adoptat această abordare și suntem convinși că numărul celor care optează pentru finanțări nerambursabile va crește în continuare. Am creat pachete complete care includ atât serviciile de consultanță cât și implementarea cu succes a proiectelor și suntem pregătiți să primim cereri pentru noul program de finanțare. Aceste investiții în viitorul nostru generează economii semnificative și contribuie la protejarea mediului înconjurător.” a declarat Lucian Peticilă – CEO Visual Fan S.A.

Pentru alegerea soluțiilor potrivite, reprezentanții companiilor trebuie să urmeze 3 pași:

  1. Să acceseze https://allview.ro/solarenergy/industry-imm și să aleagă soluția potrivită pentru companie;
  2. Să completeze Formularul pentru eligibilitate apăsând butonul dedicat de pe website;
  3. Să confirme, împreună cu un consultant dedicat, detaliile proiectului său de finațare pentru eficientizare energetică.