Conform Reuters, viitoare fabrică, ce și-ar putea deschide porțile în anul 2024, va demonta celule provenite de la stivuitoarele companiei The Kion Group.

Astfel, compania nord americană vrea să-și extindă operațiunile de reciclare dincolo de ceea ce poate oferi industria auto.

Tim Johnston, președintele executiv Li-Cycle, a declarat că „suntem foarte încrezători în extinderea regională a operațiunilor de reciclare, întrucât clienții noștri încep să-și localizeze propriile lanțuri de aprovizionare. Europa continuă să fie un centru în continuă creștere în ce privește electrificarea, deci vom continua să ne extindem acolo.”

Experții de la Li-Cycle sunt de părere că multe din cele 1.7 milioane de stivuitoare ale companiei The Kion Group vor fi alimentate în viitor de baterii, iar pentru că acestea sunt folosite intens în fiecare zi, celulele lor se vor degrada mai rapid decât cele ale mașinilor electrice.

Mai multe fabrici pentru reciclarea bateriilor ar putea fi deschise în lume, deoarece tot mai multe mașini și utilaje sunt alimentate de baterii cu litiu pentru a deveni mai sustenabile. Asta înseamnă că vom avea și un număr mai mare de celule pe care să le reciclăm, astfel încât să putem recupera o parte din materialele necesare producției de noi baterii.