Bio Fuel Daily scrie că munca depusă pentru a converti gunoiul de grajd le aparține fermierilor de la ferma familiei Guerin din sudul regiunii Dordogne, care a fost fondată în 1926. Grajdul care găzduiește vitele, în mare parte automat, are două rezervoare care sunt parțial îngropate în pământ și care sunt folosite pentru a capta metanul care provine de la deșeuri.

Procese speciale sunt apoi folosite pentru a converti materia organică într-o alternativă la motorină, numită gaz natural regenerabil pentru vehicule, sau bioNGV, despre care se crede că este mai curat și mai ieftin decât combustibilul fosil.

Fermierii folosesc noua alternativă pentru a alimenta mașinile care pot funcționa cu aceasta și chiar și tractorul marca New Holland.

Bertrand Guerin, proprietarul fermei, speră ca în curând să își poată alimenta și camionul cu care colectează laptele cu aceeași alternativă inovatoare.

El este de părere că aceasta poate fi folosită și pentru a atrage vizitatori din Olanda sau Marea Britanie, țări în care vehiculele ce funcționează pe gaz natural sunt mai populare.

Pentru a promova acest produs mai departe, Bertrand și alți fermieri au fondat un nou lanț de benzinării, numit Biogaz de France, unde proprietarul fermei vechi de aproape un secol este vicepreședinte.

Totuși, el este îngrijorat de faptul că marile companii energetice, cum ar fi Engie, ar putea face tranziția către aceeași sursă de energie, întrucât și ele sunt interesate să renunțe la combustibilii fosili tradiționali.

Bertrand le cere acestor companii să îi lase pe fermieri să se ocupe de acest sector, deoarece agricultura este responsabilă de 23% din emisiile globale de gaze cu efect de seră, astfel că metanul poate fi întrebuințat chiar de către cei care produc cea mai mare cantitate.

Tot el susține că în fiecare zi, mașinăriile procesează 40 de tone de deșeuri, parțial bălegar, parțial deșeuri alimentare, care sunt transformate în combustibili fosili pentru vehicule.

„Le amestecăm, le fermentăm. Apoi bacteriile separă totul, iar CO2-ul și metanul sunt eliberate”, a explicat Guerin.

Ce este interesant este că mare parte din gazul generat este folosit pentru producția de energie, care este vândută în rețea și poate alimenta aproximativ 1.000 de gospodării, în vreme ce doar o mică parte este purificată și compresată pentru vehicule.

„Acesta este doar începutul poveștii”, a concluzionat Guerin.