Potrivit Interesting Engineering, multe materiale plastice, în special cele moi sau murdare, nu puteau fi reciclate până în prezent, lăsând în urmă deșeuri periculoase ce se puteau infiltra în ecosistemele noastre.

Noua descoperire este esențială, deoarece aruncăm anual 380 de milioane de tone de mase plastice, iar 80% din această cantitate nu este reciclată.

Am scris anul acesta despre viermii care pot consuma plastic și chiar despre roboții-pește care pot fi utilizați în apele puțin adânci pentru a le curăța de masele plastice aruncate, însă aceste soluții nu erau cele ideale pentru industrie.

Plastonix, o companie canadiană, a folosit propriile soluții pentru a procesa o varietate de materiale plastice în bucăți și chiar pudră ce pot fi utilizate pentru producția diferitelor materiale de construcții.

Cărămizile pentru construcții, plăcile și chiar pavajele se numără printre produsele ce pot fi realizate din plasticul reciclat, iar Plastonix poate recicla mai multe tipuri de materiale derivate din petrol și chiar amestecuri de plastic în același timp.

Elemental Recycling este o companie texană specializată în reciclare care proiectează mașinării specializate în reciclarea plasticului și va livra sistemul necesar reciclării către Plastonix la începutul anului 2023.

Astfel, cele două companii pot fi printre primele care vor putea recicla orice tip de mase plastice care altfel ar ajunge deșeuri, în produse utile.