Terenurile de tip brownfield se referă la acele terenuri care au fost dezvoltate pentru a fi folosite în scop industrial, însă care au fost abandonate între timp.

Electrive scrie că Cylib este un startup specializat în reciclarea bateriilor litiu-ion, iar oficialii companiei susțin că au finalizat deja proiecte cu producători de autovehicule din Europa sau Asia, dar și proiecte la scară mică cu producători de baterii. Compania operează în prezent o linie de reciclare la scară experimentală în Aachen, care este funcțională încă din septembrie 2023 și poate procesa până la 500 de kilograme de baterii.

Fondurile de 55 de milioane de euro ridicate recent vor fi folosite pentru creșterea capacității de reciclare, dar și pentru extinderea echipei de experți. Porsche Ventures și Bosch Ventures se numără printre investitorii mai importanți.

Lilian Schwich, CEO-ul Cylib, spune că „runda de finanțare obținută recent ne va permite să trecem la nivelul următor și să colaborăm și mai strâns cu companiile partenere. Le suntem recunoscători pentru proiectele de succes pe care le-am dezvoltat împreună în ultimul an și jumătate.”

Patrick Huke, partener și președinte Porsche Ventures, adaugă: „Cylib este exemplul perfect despre cum cercetările științifice pot fi scalate rapid.”

Soluția proprietară de reciclare a companiei este deja utilizată de către mai mulți producători auto și de baterii.