Anul trecut, Komatsu și unii dintre clienții săi au format Komatsu Greenhouse Gas Alliance pentru a promova electrificarea sectorului minier, primul obiectiv fiind finalizarea unui proiect existent al companiei japoneze.

Potrivit Electrive, companiile se vor concentra pe cercetarea și dezvoltarea unui vehicul minier care să poată funcționa cu mai multe tipuri de combustibil, inclusiv un sistem de propulsie diesel-electric hibrid, linii de înaltă tensiune suspendate și chiar pile de combustie cu hidrogen.

Potrivit oficialilor Cummins, „colaborarea cu Cummins se aliniază dezvoltării camionului independent energetic al Komatsu.”

Amy Davis, vicepreședinte la Cummins, a declarat că „expertiza legată de design și integrare a echipamentului minier de la Komatsu combinată cu tehnologiile noastre energetice avansate, inclusiv pilele de combustie cu hidrogen, vor accelera decarbonizarea echipamentului minier. Industria minieră are un potențial foarte mare de a fi un lider în ce privește adoptarea soluțiilor regenerabile.”

Cummins și Komatsu au colaborat și în trecut, întrucât producătorul japonez utilizează deja motoarele diesel de la Cummins.

Potrivit lui Masayuki Moriyama, președintele diviziei miniere la Komatsu, „Cummins este un partener cu care Komatsu colaborează de mult timp și care a investit în tehnologii cheie necesare pentru sprijinirea tranziției energetice din sectorul minier.”

„Aceste tehnologii sunt critice pentru a ajuta clienții să-și reducă emisiile de CO2 și să accelereze neutralitatea climatică”, a adăugat el.