Aparatele de curățare precum aparatele de spălat cu presiune, aspiratoarele de geamuri sau mopurile electrice, contribuie la un proces de curățare sustenabil, prietenos cu mediul.

Comparativ cu produsele clasice (mop cu găleată, lavete, detergenți toxici), acestea reduc cantitatea de resurse utilizate și contribuie la o curățare responsabilă a casei și grădinii.

Mopurile electrice, până la 90% mai puțină apă folosită

Comportamentul responsabil față de mediu al consumatorilor s-a schimbat mult în ultimii ani, aceștia fiind mult mai atenți ca alegerile pe care le fac să fie prietenoase cu mediul. În materie de curățare a interiorului casei, recomandarea specialiștilor Kärcher este de a utiliza un mop electric, care va ajuta consumatorul să economisească cu până la 90% consumul apei utilizate, comparativ cu mopul clasic.

Aspiratoarele pentru geamuri: 100 de geamuri cu o singură încărcare

Consumul de energie poate fi redus prin utilizarea unor aspiratoare pentru geamuri, spun specialiștii Kärcher. Acestea pot curăța până la 100 de geamuri, printr-o singură încărcare a bateriei și oferă o spălare de trei ori mai rapidă decât accesoriile obișnuite.

Aparatele de spălat cu presiune economisesc aproximativ 80% din apă

Și pentru exteriorul casei, resursele pot fi limitate prin utilizarea echipamentelor potrivite, spun specialiștii Kärcher. Aparatele de spălat cu presiune reduc consumul apei cu până la 80%, demonstrând performanță ridicată și în ceea ce privește economia de energie electrică.

Irigarea grădinii cu pompe de suprafață cu amplificare: consum energetic redus cu până la 30%

Irigarea cu furtunul sau cu pompele clasice nu ține cont de debitul și de consumul apei utilizate. O pompă de amplificare a presiunii va oferi putere maximă, astfel încât, pentru același debit de apă, motorul va necesita mai puține turații decât pompele de grădină tradiționale. Acest lucru va duce la un consum de energie redus cu până la 30%.

Detergenții sustenabili reduc poluarea apelor uzate

Împreună cu aparatele de curățare dedicate diferitelor tipuri de suprafețe, consumatorul responsabil poate contribui substanțial la reducerea poluării apelor uzate, a emisiilor de carbon și a utilizării plasticului prin folosirea detergenților sustenabili.

Acest lucru este datorat utilizării conștiente a agentului de curățare, precum și a detergenților obținuți prin alegerea unor compuși biodegradabili și a unor materii prime naturale și regenerabile.

Dacă înainte curățenia de primăvară presupunea un consum mare de resurse – timp, apă, energie, inovația aparatelor de curățare, precum și a detergenților utilizați împreună cu acestea poate reduce acum la mai mult de jumătate consumul resurselor.