The Next Web scrie că producătorul de aplicații aerospațiale pariază pe micro-reactoare nucleare pentru producția de energie electrică de care astronauții vor avea nevoie după ce vor aseleniza. Asta pentru că satelitul natural al pământului nu dispune de nicio resursă energetică, iar soarele este ascuns timp de două săptămâni pe lună.

Oficialii Agenției Spațiale Britanice împărtășesc aceeași viziune, astfel că au finanțat Rolls-Royce cu 2.9 milioane de lire sterline pentru a continua studiile de dezvoltare ale tehnologiei. Primul reactor nuclear pentru teste produs de către Rolls-Royce ar putea aseleniza în 2029.

Experții Agenției susțin că „toate misiunile spațiale depind de o sursă de energie, pentru a sprijini sistemele de comunicații, pe cele medicale, dar și cercetarea științifică.”

Reactoarele nucleare, spun ei, ar putea oferi „energie continuă indiferent de locație, lumina solară disponibilă sau alte condiții de mediu.”

Anul trecut în aprilie, am scris despre eforturile cercetătorilor de la Rolls-Royce de a construi micro-reactoare nucleare, iar oficialii susțin că ele vor fi gata la jumătatea anului 2024 și că vor putea alimenta rețeaua în 2029.

Fiecare unitate SMR cu o capacitate de 470 de megawați costă în jur de 2.3 miliarde de dolari și va fi construită pe o suprafață de aproximativ 4 hectare, iar compania speră să poată construi zece modele până în 2035.