Potrivit reprezentanților producătorului de tâmplărie Decoplast, gamele superioare din portofoliul companiei, care optimizează consumul de energie si utilizează la maxim lumina naturală, generează peste 30% din vânzările producătorului, iar cererea pe categorie va crește cu până 10% anul acesta.

Potrivit reprezentaților Decoplast, în ultimii ani au crescut considerabil solicitările de tâmplărie din gamele superioare, care asigură astăzi 30% din volumul total de vânzări, pe fondul cererii tot mai mari de sisteme eficiente energetic.

Iar tendința se va menține inclusiv anul acesta, având în vedere că resursele naturale sunt limitate, iar costurile energetice ridicate și imprevizibile.

”Este o direcție globală, la care România se aliniază din aceleași motive de bază: energia electrică este tot mai scumpă, iar resursele naturale din ce în ce mai puține și mai costisitoare. Să nu uităm, în plus, că trebuie să ne aliniem și noi la normele Near Zero Energy Building (nZEB) pentru toate tipurile de clădiri. Asta înseamnă că energia regenerabilă trebuie să acopere cel puțin 30% din consum într-o clădire cu standard nZEB. Automat, este nevoie de izolație termică foarte bună, cu punți termice cât mai reduse, un strat continuu de termoizolare, ferestre și uși performante și un sistem de ventilare care să asigure calitatea aerului din interior”, explică Mirela Ivașcu, Managing Partner Decoplast.

Atât designerii, arhitecții cât și clienții domestici preferă produsele sustenabile, fie că sunt reciclate, artizanale sau au componente zero waste, iar tâmplăria PVC nu face excepție.

Astfel, toate profilele produse de Decoplast au în compoziție minim 30% PVC reciclat.