Potrivit Electrive, Pepper Motion va oferi atât modelul Actros MP3, cât și varianta mai nouă, MP5, în variante electrice, iar piețele țintă ale companiei sunt, printre altele, Franța, Germania și Polonia.

Modelele electrice ale celor două tipuri de camioane vor fi echipate cu baterii de 240 kWh, care ar trebui să ofere o autonomie de 250 de kilometri.

Soluția oferită de cei de la Pepper Motion constă în chiturile de conversie ale companiei, numite etrofit, care pot fi aplicate camioanelor și autobuzelor pentru alternative mai sustenabile de transport.

Compania cu sediul în Germania are parteneri de afaceri în țări precum Franța, Polonia și Italia, printre altele.

În aprilie 2022, compania a obținiut o finanțare Series A în valoare de 30 de milioane de euro pentru a-și întări poziția pe piața firmelor care convertesc vehicule de transport pe combustibili fosili în alternative electrice.

Compania germană specializată în conversia vehiculelor speră să poată transforma aproximativ 2.500 de camioane până în 2030.

Skoda Group vrea să implementeze soluția oferită de Pepper și în țările din Europa de Est și de Sud-Est, unde se așteaptă să treacă autobuze diesel la putere electrică.

Friedrich and Wagner se numără printre fondurile de investiții care sprijină Pepper Motion în misiunea sa de a electrifica vehiculele diesel de transport de marfă și persoane.