Biogazul, generat din procesarea fluxurilor de deșeuri organice, cum ar fi cel agricol sau casnic, este procesat în continuare pentru a obține biometan sau gaz natural lichefiat cu emisii reduse. Biometanul, identic cu alternativa pe combustibili fosili din punct de vedere chimic, este asociat cu o amprentă de carbon mai redusă, iar de asemenea, durata sa de viață în atmosferă este mai mică. Astfel, el poate fi folosit în infrastructura existentă până la apariția soluțiilor mai sustenabile.

ESG Today scrie că WASE, companie fondată în 2017 în Bristol, oferă o soluție tehnologică ce poate transforma anumite tipuri de deșeuri în combustibili regenerabili. Tehnologia companiei, numită Electro-Methanogenic Reactor (EMR), poate produce cu până la 30% mai mult biogaz de 10 ori mai rapid, crescând conținutul de metan din biogaz cu 80% față de metodele convenționale de digestie anaerobă.

Thomas Fudge, Fondatorul și CEO-ul WASE, a declarat că „credem că în viitor, soluțiile de procesare a deșeurilor în combustibili vor putea maximiza beneficiile economice și cele de mediu pentru toți actorii implicați și vrem să jucăm un rol important în această tranziție, devenind unul dintre liderii din piața de biogaz.”

Exantia Capital a condus runda de finanțare de 10.7 milioane de dolari, la care au participat și Hitachi Ventures, WEPA Ventures sau Engie New Ventures.

Sursă foto: WASE