Tech.eu scrie că finanțarea vine într-un moment în care piața de reciclare a plasticului se confruntă cu probleme precum prețuri ridicate, dar și o calitate mai slabă a plasticului reciclat comparativ cu cel virgin, ceea ce poate reprezenta o problemă pentru viitorul economiei circulare. Industria de reciclare trebuie să se extindă, pentru că oficialii UE discută în prezent care ar putea fi cota minimă de conținut reciclat în noile produse de plastic, între 25 și 50%.

Obiectivul cirplus este de a dezvolta o platformă digitală care conectează reciclatorii cu producătorii pentru a-i ajuta să obțină suficient material pe termen lung. Oficialii companiei au declarat că platforma este utilizată de mai bine de 3,000 de companii din domeniu din peste 100 de țări.

Am scris despre cirplus în 2022, când am aflat că pentru a combate poluarea cu plastic, cirplus folosește software pentru a aduce materiale reciclate de înaltă calitate înapoi în lanțul de aprovizionare la un cost mai mic, utilizând o potrivire inteligentă a ofertei și a cererii, bazată pe volume, calitate și preț. La mijloc stă tehnologia dezvoltată, pentru că în viitor algoritmii de inteligență artificială vor prezice disponibilitatea, prețurile, calitatea și cantitatea, oferind un indice al mărfurilor disponibile din plastic reciclat.

Oficialii cirplus au declarat că vor folosi fondurile obținute pentru dezvoltarea platformei și pentru a se extinde pe alte piețe externe.

igus GmbH și WEBA Ventures se numără printre investitorii care au contribuit la runda de finanțare.

Potrivit lui Christian Schiller, fondator și CEO al cirplus, „igus, WEPA Ventures și cirplus împărtășesc viziunea închiderii buclei plasticelor cu ajutorul digitalizării. Experiența pe care igus o are în dezvoltarea produselor din plastic și cunoștințele noastre legate de digitalizare este baza pentru o economie circulară digitală în toate industriile.”