Charger.ro a fost fondată de Iulia Dorobanțu, Cristian Danciu, Adrian Țuțuianu și Aurel Basuc ȋn anul 2021, după succesul startupului Green Spots, producătorul de încărcătoare solare urbane, stații de încărcare pentru trotinete și mobilier urban inteligent.

Charger.ro este o platformă online de tip marketplace care oferă consultanță, suport pentru obţinerea finanţării, implementare, mentenanță și management pentru soluții de energie verde. Oferta include stații de încărcare pentru trotinete, mașini electrice și plug-in hybrid, soluții ”Smart City” (mobilier urban inteligent, iluminat urban, senzori de calitate a aerului, etc), sisteme de panouri fotovoltaice și sisteme off-grid sau on-grid.

Compania are un portofoliu de peste 30 de producători și prestatori de servicii care se adresează atȃt companiilor cȃt și persoanelor fizice.

În prezent, cumpărătorii și producătorii de soluții verzi se confruntă cu o piață nouă și extrem de dinamică, impulsionată ȋn ultimii doi ani de lansări repetate de tehnologii noi, ceea ce poate duce la confuzie sau la cumpărarea produselor sau sistemelor nepotrivite. Charger.ro este o soluţie pentru piaţa romȃnească, potrivind cererea ȋn creștere cu oferta din ce ȋn ce mai diversă din piață și venind în ajutorul celor care doresc soluţii verzi personalizate, cărora le oferă posibilitatea de a alege varianta cea mai potrivită dintr-o gamă complexă de produse de pe piață, de la furnizori verificați și de încredere.

Fondatorii intenţionează să folosească capitalul obţinut pentru a include peste 100 de furnizori pentru clienții săi, precum și pentru relansarea platformei în formula completă la începutul anului viitor. Totodată, Charger.ro mizeazăși pe programe guvernamentale de tip Electric Up, și vine ȋn ȋntȃmpinarea nevoii companiilor de a raporta din ce ȋn ce mai multe și diverse activităţi ESG (environmental, social, and corporate governance). De asemenea, platforma își propune să răspundă și la nevoia specifică a reducerii amprentei de CO2, o provocare pentru toate statele lumii.

“Cu această investiție, ne propunem să scalăm businessul la următorul nivel. Pentru a realiza acest obiectiv, avem nevoie de un produs de calitate dar și de o echipă talentată. Având suport şi o viziune comună cu investitorii, avem încredere că vom reuşi să devenim principalul integrator de soluții complete din industria green-tech, mai ȋntȃi la nivel local și, ulterior, la nivel regional. Investiţia atrasă va fi folosită în trei direcţii: dezvoltarea echipei, a produsului și promovarea produselor și serviciilor în piață, în mod strategic”, a declarat Iulia Dorobanţu, co-fondatoarea Charger.ro.

“A fost esențial pentru noi să avem ȋn companie un grup de investitori strategici care vin din industria în care activăm, dar și din industrii conexe - de la real estate la energie, mobilitate sau servicii financiare. Fiecare dintre ei vine cu experiență importanţă și cu un rol vital în dezvoltarea și scalarea viitoare a Charger.ro”, a adaugat Cristian Danciu, co-fondator Charger.ro.

“Bravva Angels are misiunea de a sprijini startupurile cu cel puţin o femeie fondator și cu un model de business sustenabil, care rezolvă probleme reale din viaţă. Alături de membrii noștri care investesc direct, atragem ȋn co-investiţie parteneri strategici care contribuie decisiv la creșterea companiilor, prin knowledge sau pieţe noi pe care le deschid. Ȋn condiţiile ȋn care legislaţia UE cere statelor membre să ȋși reducă emisile de dioxid de carbon pȃnă ȋn 2030, dar și ȋn contextul crizei energetice pe care o traversăm, credem că Charger.ro are o oportunitate fantastică de dezvoltare ȋn anii următori, iar noi ȋi vom fi alături pe acest drum“, a declarat Ilinca Păun, fondatoarea Bravva Angels, care a coordonat grupul de investitori.

Misiunea Charger.ro este să ofere clienților oportunitatea de a alege soluția potrivită pentru ei într-un mod sigur, rapid și simplu, dintr-o gamă complexă și completă de produse de pe piață și furnizori verificați și de încredere. Prin Charger.ro, se construiește o abordare la 360 de grade, prin consultanță și filtrare dedicată produselor, inclusiv oferirea de suport în obținerea de surse de finanțare, servicii de instalare, asistență în utilizarea și mentenanță a soluțiilor.

Bravva Angels este o rețea de membri cu experiență care doresc să devină business angels și să susțină cu prioritate startupuri fondate de femei sau de echipe mixte, prin investiții financiare, mentoring și educație. Comunitatea a fost lansată ȋn iulie 2022 cȃnd a anunţat și prima sa investiţie, ȋn Glow2Go, prima platformă de servicii de ȋnfrumuseţare la domiciliu din Romania. Bravva Angels ȋși propune să coordoneze ȋn 2023 co-investiţii ȋn cel putin 10 startup-uri ȋn faza iniţială de dezvoltare, totalizȃnd 3 milioane Euro.

ATM Ventures (Autonom Ventures) reprezintă divizia de investiții a familiei Ștefan. Fondată în 2021, aceasta a fost creată cu scopul de a sprijini și de a accelera dezvoltarea inițiativelor antreprenoriale românești, mici și mijlocii. Până în prezent, Marius și Dan Ștefan au investit direct și indirect în peste 50 de start-up-uri de mobilitate, tehnologie, retail - o listă completă poate fi consultată pe site-ul diviziei.