Proiectul bine.ro dorește să ofere o șansă egală oricărui ONG de a-și consolida sustenabilitatea financiară prin intermediul donațiilor lunare recurente.

Orice ONG poate accesa platforma Bine.ro ca să își creeze un cont folosind detaliile de identificare ale organizației, să își adauge unul sau mai multe proiecte în derulare și să înceapă să primească donații din partea susținătorilor săi.

Diferit la acest nou mecanism de strângere de donații este faptul că susținătorii nu vor trebui să plătească suplimentar pentru a direcționa donații către ONG-ul lor preferat.

Odată ce contul organizației devine activ pe platforma Bine.ro, ONG-ul devine disponibil în extensia de cumpărături Plătesc în Bine.

De acolo, orice persoană care instalează extensia poate alege organizația dorită ca beneficiar al donațiilor sale.

De fiecare dată când donatorul face cumpărături online în mod obișnuit la unul din cele peste 500 de magazine partenere, o donație este generată. Aceasta este echivalentă cu un procent din prețul produselor sau serviciilor achiziționate de acesta.

Donația nu presupune un cost adăugat pentru achiziția donatorului, ci este generată de magazin și procesată de Bine.ro.

De acolo, Bine.ro are grijă ca donația să ajungă la ONG-ul selectat de către utilizator. ONG-urile pot primi minim 5 euro pe lună ca donație din partea fiecărui donator activ.

Procesul este complet securizat și gratuit, atât pentru donator cât și pentru ONG.

Pentru a începe să beneficieze de acest serviciu gratuit, ONG-urile trebuie doar să se înscrie pe platformă și să își încurajeze susținătorii să instaleze extensia Plătesc în Bine pentru a începe să doneze, tot în mod gratuit.

Cât timp extensia rămâne activă în browser-ul unui susținător, acesta va redirecționa donații către ONG-ul ales la fiecare achiziție online pe care o face la unul din magazinele eligibile. Magazinele eligibile sunt disponibile pe platformă, pe extensie, dar pot fi identificate și la o simplă căutare pe Google, ele având o inimioară roșie în stânga listării rezultatului.