Tech.eu scrie că Echion Technologies este o companie din Cambridge care dezvoltă tehnologii alternative pentru bateriile cu litiu, bazate pe niobiu, care oferă încărcare mai rapidă. Volta Energy Technologies, un investitor privat focusat pe tehnologii energetice de ultimă oră pentru industriile auto și cea a energiei, a condus runda de finanțare și s-a alăturat investitorilor existenți BGF și Cambridge Enterprise Ventures.

Oficialii Echion derulează în prezent un parteneriat cu unul dintre cei mai mari producători de niobiu la nivel global, CBMM, pentru a produce materialul inovator numit XNO. Conform parteneriatului, cele două companii vor construi o fabrică de niobiu cu o capacitate anuală de 2.000 de tone.

Bateriile cu niobiu XNO fabricate de către Echion oferă performanțe similare cu cele litiu-ion și permit sesiuni de încărcare rapidă de 10 minute și sunt durabile chiar și până la 10.000 de cicluri de încărcare.

CEO-ul Echion Jean de la Verpilliere a declarat că „ambiția noastră este să oferim cele mai bune baterii cu încărcare rapidă pentru a permite electrificarea vehiculelor grele. Investiția din partea partenerilor noștri Volta Energy Technologies, CBMM, BGF și Cambridge Enterprise Ventures contribuie la misiunea noastră de a permite comercializarea și producția la scară largă.”