În cadrul evenimentului, Arçelik a lansat o nouă tehnologie de ultimă generație concepută pentru a limita risipa de apă menajeră – SaveWater – cu care sunt echipate atât mașinile de spălat vase, cât și uscătoarele de rufe și mașinile de spălat rufe compatibile.

Noua linie SaveWater de la Beko economisește până la 7,8 litri de apă la fiecare ciclu.

Astfel, funcția SaveWater a uscătorului de rufe colectează până la 5,2 litri de apă în timpul fiecărui ciclu de uscare.

Apa colectată de uscătoarele de rufe SaveWater este depozitată igienic într-un rezervor și furnizată mașinii de spălat la începutul următorului ciclu de spălare.

Mașina de spălat vase economisește 2,6 litri de apă per ciclu folosind programul Eco, comparativ cu mașinile de spălat vase similare Beko, fără tehnologie SaveWater.

Doar 6,9 litri de apă sunt folosiți pentru a spăla o încărcătură completă cu o capacitate de 16 seturi, cel mai mic consum de apă din gama Beko.

Tehnologia îmbunătățită a mașinii de spălat vase păstrează ultima apă de clătire din ciclu pentru a fi utilizată la începutul următoarei spălări.

Despre eforturile Arctic, unul dintre brandurile din portofoliul Arçelik Group, și provocările pentru un viitor sustenabil, precum și despre eficiența în utilizarea energiei și a resurselor, am aflat pe larg într-un interviu realizat cu CEO-ul companiei, Murat Büyükerk.

Pe lângă promovarea inovațiilor axate pe punerea pe piața a unor electrocasnice care economisesc apa și energia, Arçelik folosește, de asemenea, în cadrul propriilor operațiuni de producție, cele mai noi tehnologii pentru o utilizare cât mai eficientă a resurselor.

În ultimii 12 ani, Arçelik a economisit 2,17 milioane de metri cubi de apă, echivalentul consumului zilnic de apă a aproximativ 2,7 milioane de gospodării în Turcia.

În plus, Arçelik colaborează atât cu parteneri globali, cât și locali, pentru a se implica și pentru a promova managementul durabil al apei.

Anul acesta, Arçelik va iniția un parteneriat cu Water.org care vizează finanțarea de proiecte de acces la apă în Kenya, pentru a susține comunitățile locale și a avea un impact de durată în materie de soluții pentru acces la apă și canalizare.

În 2021, Arçelik a folosit 324 de tone de carton 100% reciclat și reciclabil și 40 de tone de fibră de celuloză turnată în loc de polistiren expandat pentru ambalarea produselor din categoriile aragaz, hotă, electrocasnice mici și electronice de larg consum.

Arçelik este primul producător de electrocasnice din lume care oferă o gamă largă de produse în ambalaje fără polistiren expandat.

Linia Beko SaveWater

Mașina de spălat vase Beko SaveWater oferă o curățare perfectă și protejează mediul utilizând apa în mod eficient

Cu o capacitate de 16 seturi, mașina de spălat vase Beko SaveWater consumă doar 6,9 litri de apă pentru a curăța optim o încărcătură completă, cel mai mic consum de apă comparativ cu celelalte produse din aceeași gamă. Funcția SaveWater reduce semnificativ consumul de apă, depozitând-o în mod igienic pe cea folosită la ultima fază de clătire și reutilizând-o la începutul următoarei spălări.

Astfel, se economisesc 2,6 litri de apă la fiecare spălare, atunci când este selectat și programul Eco. Pentru a garanta condiții de igienă și siguranță, apa din rezervor este evacuată după cel mult 72 de ore, dacă mașina de spălat vase nu este folosită în acest interval.

Cum puteți reduce consumul de apă fără a compromite calitatea spălării

Funcția SaveWater a uscătorului de rufe funcționează împreună cu mașinile de spălat compatibile de la Beko, iar principiul este asemănător cu cel al mașinilor de spălat vase.

Apa colectată de uscătoarele de rufe SaveWater este depozitată igienic într-un rezervor și furnizată mașinii de spălat la începutul următorului ciclu de spălare. Ideală pentru familii mari, funcția SaveWater a uscătorului de rufe colectează până la 5,2 litri de apă în timpul fiecărui ciclu de uscare.

Tehnologia inovatoare a fost dezvoltată special pentru a elimina risipa de apă. În marea majoritate a cazurilor, această apă este atât de curată încât poate fi folosită fără probleme la curățarea podelelor sau altor suprafețe din casă.

Proiectată special pentru a eficientiza consumul de apă, tehnologia SaveWater conservă această resursă, reutilizând apa ce poate fi folosită în condiții depline de siguranță.