Conform Euronews.green, aproape 700 de milioane de tone de emisii de carbon pe an ar putea fi evitate dacă fiecare om de pe planetă și-ar folosi bicicletele la fel de mult ca olandezii. Aceasta este opinia experților de la University of Southern Denmark. Astfel, 682 de milioane de tone de emisii de carbon ar putea salvate dacă toți ne-am folosi bicicletele pentru a călători pe o distanță de 2.6 kilometri pe zi.

Experții susțin că „beneficiile foarte mari neexploatate pentru climă și sănătate ale mersului pe bicicletă sugerează o nevoie urgentă de a promova acest mijloc de transport.”

Dacă vrei să îți cumperi o bicicletă, însă nu ești sigur care este cea potrivită pentru nevoile tale, poți citi ghidul nostru pentru achiziționarea bicicletei perfecte pentru mersul la muncă sau deplasările pe teren accidentat, de exemplu.

Alte două motive care s-ar putea să te facă să vrei să pedalezi mai des sunt acelea că mersul pe bicicletă scade șansele de a dezvolta o formă de cancer cu 45%, respectiv cu 46% riscul de a dezvolta boli cardiovasculare.

Mersul pe bicicletă reprezintă doar 5% din deplasările pe care le facem zilnic la nivel global, în ciuda faptului că producția de biciclete a crescut enorm în ultimii 60 de ani, de la 20.7 milioane de unități în 1960, la 123 de milioane în 2015.

Cercetătorii de la University of Southern Denmark susțin că „lecțiile învățate de la experiențele de succes din țări precum Danemarca sau Olanda, în special în orașe precum Copenhaga sau Amsterdam, sunt esențiale.”

Astfel, ei sunt de părere că dezvoltarea unei infrastructuri potrivite pentru încurajarea pedalatului este esențială, iar populația se va simți mai în siguranță să meargă pe bicicletă, mai ales în orașele aglomerate.